Головний зміст

plagiat

В Україні щоденно вчиняються порушення авторського права, зокрема, численні копіювання фрагментів наукових праць різного розміру. 

 

 

 

 

 

При цьому зазначається, що чималу частину плагіаторів складають особи, які займають особливо відповідальне становище, як-то народні депутати, міністри, керівники державних установ тощо.

 

Тому, з метою недопущення особи, звинуваченої у порушенні прав інтелектуальної власності при здобутті наукового ступеня, до зайняття особливо відповідальних посад, а також для належного покарання такої особи зареєстровано Проект Закону №7111 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України» (щодо посилення відповідальності за порушення авторського права і суміжних прав особами, які займають особливо відповідальне становище).

 

Даним законопроектом пропонується доповнити статтю 176 Кримінального кодексу України (Порушення авторського права і суміжних правчастиною четвертою такого змісту:

 

«4. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені особою, яка займає особливо відповідальне становище, -

караються штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади на строк до десяти років.»