Головний зміст

IMG 1420 1Сьогодні, 26 вересня 2017 року до Київського районного суду міста Одеси завітав черговий іноземний гість - Гаррі Дуглас Нікол (штат Теннесі, США), адвокат, управляючий партнер компанії «Нікол і партнери».

 

 

 

 

 

Він вперше приїхав до Одеси з метою ознайомлення з роботою судової системи нашої країни.

 

Зустріли гостя голова суду Сергій Чванкін та судді Ігор Борщов, Геннадій Войтов та Ян Бескровний.

 

 

IMG_1365.jpg

 

Голова Київського районного суду Сергій Чванкін розповів іноземному гостю про судову систему України, роботу суддів та основні етапи судової реформи.

 

 

IMG_1374-2.jpg

 

Гаррі Нікол одразу зазначив, що приміщення Київського районного суду міста Одеси та те, як тут все облаштовано, дуже нагадує йому американські суди.

 

 

IMG_1397.jpg

 

IMG_1406.jpg

 

 

Американський гість розповів про найцікавіші справи зі своєї практики, адже за його плечима 40-річний адвокатський досвід.

 

 

IMG_1399.jpg

 

IMG_1367.jpg

 

«Я спеціалізуюся  на вирішенні спорів з нерухомістю, трудових спорів,а також спорів, пов’язаних із порушенням прав споживачів. До мене часто звертаються громадяни зі скаргами на якість продуктів, а також зі скаргами на медичних працівників. Дуже важливу роль в системі грає суд присяжних, який може бути і в цивільному, і в кримінальній провадженнях. Будь-який громадянин країни має право увійти до складу суду присяжних», - зазначив Гаррі Нікол.

 

 

IMG_1413.jpg

 

 

IMG_1376.jpg

 

 

Цікавим фактом, яким американський гість поділився з одеськими суддями, стало те, що статистично в США люди більше довіряють суддям, ніж адвокатам і юристам. Рівень довіри до американських суддів надзвичайно високий.

 

 

IMG_1459.jpg

 

 

Сергій Чванкін зазначив, що  подібні зустрічі дозволяють суддям навчитися чогось у своїх західних колег, перейняти їх досвід, дізнатися, можливо, завдяки свіжому погляду, про якісь недоліки, які можна усунути і тим самим поліпшити роботу суду.

 

 

IMG_1420.jpg