Головний зміст

119072Змінами до Порядку допуску до професії приватного виконавця від 27.11.2017 року передбачено розширення кількості навчальних закладів, що проводять навчальні курси з отримання знань у сфе  рі примусового виконання судових рішень і рішень інших органів.

 

 

 

 

 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, передає «Юридична Газета».

 

Якщо наразі навчальні курси для приватних виконавців проводить лише Інститут права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України, то у майбутньому проводити такі курси зможуть й інші навчальні заклади.

 

За його словами, виші, які відповідають встановленим вимогам, можуть подавати до Мін’юсту заяви про включення їх до переліку закладів, які проводять навчання кандидатів у приватні виконавці.

 

Заклад, який має намір проводити курси, на кожний календарний рік готує навчальний план проведення курсів. План складається з навчальних програм і містить конкретний зміст навчальної дисципліни, послідовність, організаційні форми її вивчення, їх обсяг та викладачів, які будуть залучені до проведення вивчення дисципліни, — зазначив Сергій Шкляр.

 

При цьому курси проводяться на принципах доступності, поєднання теорії і практики, диференціації і системності та відповідно до переліку обов’язкових питань, за якими проводиться навчання осіб, які мають намір здійснювати діяльність приватного виконавця, визначених структурним підрозділом Міністерства та розміщених на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України. 

 

Строк проведення курсів становить не менше одного календарного місяця.