Головний зміст

Diplomat 001 433x433 433x433Уряд встановив граничний розмір винагороди державним виконавцям, коли виконання виконавчого документа було забезпечено виконавчою групою.

 

 

 

 

 

 

Вказане питання врегульовано Постановою Кабміну “Про внесення змін до пункту 7 Порядку виплати винагород державним виконавцям та їх розмірів і розміру основної винагороди приватного виконавця” № 914 від 01.12.2017

 

Постанова передбачає, що у разі коли виконання виконавчого документа було забезпечено виконавчою групою, заява про виплату винагороди подається керівником зазначеної групи особі, яка прийняла рішення про її утворення. У заяві зазначається розрахунок (розподіл) такої винагороди між усіма членами виконавчої групи. Сума винагороди виконавчій групі виплачується у розмірі 2 відсотків стягнутої суми або вартості майна боржника, переданого стягувачу за виконавчим документом, але не більше 200 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року.

 

При цьому кошти між усіма членами виконавчої групи розподіляються порівну.

 

Це забезпечить єдиний максимальний розмір винагороди державним виконавцям, яку вони зможуть отримати у разі фактичного виконання (повного або часткового) виконавчого документа, незалежно від того виконано воно виконавчою групою чи виконавцем.