Головний зміст

dutuna groshi 300x240Міністерство юстиції продовжує реалізацію комплексної реформи примусового виконання рішень, спрямовану на підвищення ефективності діяльності органів та осіб, які здійснюють примусове виконання. 

 

 

 

 

 

Про це, презентуючи результати роботи державної виконавчої служби за 11 місяців цього року, повідомив заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр.

 

«З метою вирішення однієї з найгостріших соціальних проблем – виконання рішень про стягнення аліментів, органами державної виконавчої служби з початку року забезпечено сплату 2,1 млрд грн аліментів на користь 560 тисяч дітей. Найбільші суми стягнуто з боржників у Дніпропетровській, Донецькій та Запорізькій областях», - повідомив заступник Міністра.

 

Заступник Міністра юстиції також повідомив, що станом на 1 грудня державними виконавцями стягнуто з недобросовісних роботодавців понад 325 мільйонів гривень заборгованості по заробітній платі, забезпечивши при цьому право на отримання зарплати 40 тисяч громадян.

 

Крім цього, з початку року державною виконавчою службою фактично повернуто до державної та комунальної власності 609 земельних ділянок загальною площею близько 25 тисяч гектарів.