Головний зміст

IMG 9232 18 грудня в стінах Київського районного суду міста Одеси співробітники судових установ та судді центральних областей навчались роботі з системою «Електронний суд». Почесним гостем цього заходу став суддя Магістратського суду Нетанії Аріель Бергнер, який поділився з учасниками запровадженням електронного судочинства в судах Ізраїлю.

 

 

Аріель Бергнер народився в Ізраїлі, проте отримав ступінь бакалавра права в Великій Британії. Протягом трьох років він працював співробітником юридичної фірми, а потім більше 12 років він займався незалежною юридичною практикою. В 2009 році його призначили в магістратський суд в Ашдоді, Ізраїль. В березні 2014 року він перейшов у магістратський суд в Центральному окрузі Нетанії, Ізраїль,  де працює і дотепер.

 

Суддя розповів учасникам заходу, що впровадження розпочалось у 2006 році в одному з судів. Пілотний проект розробляли та вдосконалювали протягом двох років. Його метою було відійти від документів та перейти в електронний простір.

 

 Під час впровадження цієї системи ізраїльські судді зіткнулися з багатьма проблеми. Ними стали складність системи, технічні недоліки та необхідність заносити в неї велику кількість документів. Також, суттєві складнощі викликало те, що сервери не могли вміщувати таку велику кількість інформації, судових справ та приєднаних до них документів.

 

Проте ці перепони не стали на заваді впровадження електронного судочинства та не змогли зменшити ті переваги та користь, яку надає ця система. «Головна перевага – можливість отримання доступу до системи з будь-якого місця. Для цього лише потрібно: комп’ютер або телефон, Інтернет та спеціальна карта. Це значно спрощує роботу. За допомогою телефону можна переглянути матеріали та перевірити пошту. Система є захищеною та її неможливо зламати», - зауважив Аріель Бергнер.