Головний зміст

znakВища кваліфікаційна комісія суддів прийняла рішення допустити учасників третього відбору в судді місцевих судів до кваліфікаційного іспиту в рамках відбору 2017 роки без відбіркового іспиту та спеціальної підготовки.

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляє «Судово-юридична газета».

 

Таким чином, учасники третього добору виявилися в рівних умовах з другим добором 2012 року, учасники якого раніше були допущені до кваліфікаційного іспиту безпосередньо.

 

Раніше ВККС обговорювалися два варіанти вирішення проблеми учасників третього відбору в судді місцевих судів (відбувся ще в 2013 році), які беруть участь і у відборі 2017 року.

 

Згідно з першим варіантом, який підтримує секретар кваліфікаційної палати ВККС Станіслав Щотка, учасники третього відбору однозначно повинні отримати право взяти участь у відборі 2017 роки без іспитів і спеціальної підготовки в Національній школі суддів. В цьому випадку, учасники третього відбору, як і раніше учасники другого відбору 2012 року, отримають можливість пройти спеціальну перевірку і відразу вийти на етап кваліфікаційного іспиту, який інші учасники відбору будуть здавати після спеціальної підготовки.

 

Відповідно до іншої точки зору, учасники третього відбору теж повинні отримати право брати участь у відборі суддів без іспитів і спеціальної підготовки, але тільки з наступного відбору, який буде оголошений вже після завершення навчання учасників відбору 2017 року. Такий відбір, скоріше за все, відбудеться вже в 2019 році. Ця позиція обумовлена тим, що відбір 2017 роки вже почався по одній процедурі, а значить змінювати правила на ходу під час відбору неправильно.