Головний зміст

DBR 1Уряд затвердив Положення про Раду громадського контролю та порядок її формування постановою від 20 грудня 2017 року № 1087.

 

 

 

 

 

 

Законом України "Про Державне бюро розслідувань" передбачено, що Рада громадського контролю утворюється з метою забезпечення прозорості та цивільного контролю за діяльністю Державного бюро розслідувань, основними її завданнями визначені: забезпечення прозорості та здійснення цивільного контролю за діяльністю Бюро; сприяння взаємодії Бюро з громадськими об’єднаннями, іншими інститутами громадянського суспільства з питань, пов’язаних з діяльністю Бюро, та сприяння врахуванню Бюро громадської думки під час реалізації ним покладених на нього завдань.

 

Раду сформують на засадах конкурсу у складі 15 осіб строком на один рік. Рішення про проведення конкурсу з формування складу Ради приймає Директор Державного бюро розслідувань, а оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється на офіційному веб-сайті Державного бюро розслідувань протягом трьох днів з дня прийняття відповідного рішення.

 

Участь у конкурсі можуть брати делеговані особи від громадських об’єднань, що діють відповідно до Закону України "Про громадські об’єднання" та протягом не менше двох років до дня подання документів для участі в конкурсі провадять діяльність з питань, пов’язаних із правозахисною діяльністю.

 

Відповідно до програми діяльності ДБР Раду громадського контролю планують сформувати у першому півріччі 2018 року.