Головний зміст

gold vsapravda info d7f3a9 січня 2018 року Апеляційний суд Одеської області розглянув подання судді Київського районного суду м.Одеси про направлення обвинувального акту відносно одного з фігурантів справи «2 травня», до Верховного Суду для визначення територіальної підсудності даного кримінального провадження.

 

 

 

Чоловікові було висунуте обвинувачення у вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу з метою захоплення державної влади, а також у готуванні до організації масових заворушень, що супроводжувались опором представникам влади із застосуванням предметів, які б використовувались як зброя, та здійсненні публічних закликів до вчинення умисних дій, вчинених за попередньою змовою групою осіб з метою зміни меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

 

Підставою для направлення кримінального провадження до апеляційного суду, відповідно до подання стало те, що кримінальне провадження стосовно обвинуваченого надійшло для розгляду до Київського районного суду м.Одеси з порушенням правил територіальної підсудності.

 

Найбільш тяжкі з інкримінованих чоловікові кримінальні правопорушення були вчинені на території м.Миколаїв, в зв’язку з чим, на підставі вимог ч. 1 ст. 32 КПК України, кримінальне провадження має здійснювати суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено більш тяжке правопорушення.

 

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Одеської області задовольнила подання судді Київського районного суду м.Одеси та вирішила внести подання до Верховного Суду про визначення територіальної підсудності кримінального провадження відносно обвинуваченого.