Головний зміст

IMG 3096 2Сьогодні, 21 лютого 2018 року, в Київському районному суді міста Одеси відбулося урочисте відкриття кабінету медіації.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До заходу долучилися судді, медіатори, члени Ради адвокатів Одеської області, представники Центрів надання безоплатної вторинної допомоги, голова «Спілки юристів Одеської області», представники відділу забезпечення діяльності органу опіки та піклування КРА, члени громадських організацій та співробітники апарату суду. 

 

IMG_3096.jpg

  

       

Почесним гостем заходу став в.о. начальника ТУ ДСА в Одеській області Вячеслав Миколайович Глущенко. 

 

 IMG_3182.jpg

 

 

Проект реалізується Українською академією медіації за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

 

 

IMG_3119.jpg

IMG_3125.jpg

 

Діяльність кабінету медіації направлена на сприяння покращенню інформування громадян та правників щодо можливості альтернативного позасудового врегулювання спорів та мирного їх вирішення за допомогою медіації, отримавши таку послугу у кабінеті безоплатно.

 

IMG_3112.jpg

 

IMG_3122.jpg

 

 

 Привітав учасників заходу суддя-спікер Київського районного суду міста Одеси Володимир Петренко, який зазначив, в 2017-2018 роках це вже другий грантовий проект, який реалізується за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя». «Після ухвалення змін до процесуального законодавства 15 грудня 2017 року, однією з важливих новацій стало запровадження інституту "врегулювання спору за участю судді". Вказаний інститут є формою альтернативного способу вирішення спору, направлений на сприяння оперативному, об'єктивному та компетентному вирішенню спорів на засадах примирення сторін конфлікту та покликаний зменшити судове навантаження на суддів і скоротити час на розгляд справ.

 

IMG_3142.jpg

 

IMG_3113.jpg

 

Тому, я дуже радий, що судді нашого суду, окрім застосування цієї процедури, зможуть долучитися і до застосування процедури медіації і навчаться правильно її пропонувати сторонам процесу», - зазначив Володимир Петренко.

 

IMG_3104.jpg

 

 

IMG_3127.jpg

 

Президент Української академії медіації Тетяна Барабаш розповіла про основну ідею проекту та шляхи його реалізації в пілотних судах, зокрема Київському районному суді міста Одеси.

 

 

IMG_3184.jpg

 

IMG_3136.jpg

 

«В рамках проекту по всій Україні будуть проводитися тренінги для адвокатів та суддів. Окремо будуть проводитись тренінги для суддів пілотних судів, адже «медіація» - це абсолютно новий термін для людей. Саме тому, судді повинні знати, як запропонувати медіацію учасникам процесу, на якій стадії процесу та в який спосіб. Також нами будуть проводитися соціальні опитування як серед відвідувачів суду, так і серед громадян, які скористалися послугами медіатора», - додала віце-президент Української академії медіації Луїза Романадзе.

 

IMG_3108.jpg

 

Також позитивно відзначив запровадження проекту в Київському районному суді міста Одеси і голова «Спілки юристів Одеської області» Олександр Рябець. Адвокат зазначив, що саме цей суд береться до впровадження нових складних проектів, а після їх успішної реалізації, ділиться напрацюваннями з іншими судами.

 

IMG_3107.JPG

 

 

Член Ради адвокатів Одеської області Світлана Адабаш привітала учасників заходу, ще раз наголосивши на важливості успішного запровадження процедури медіації на практиці. Адвокат зазначила, що відкриття кабінету медіації – це подія загальнодержавного значення та висловила подяку керівникам проекту та Київському районному суду м.Одеси від себе особисто та Ради адвокатів Одеської області.

 

IMG_3169.jpg

 

 

IMG_3135.jpg

 

IMG_3129.jpg

 

Кабінет медіації працюватиме в приміщенні суду (вул.Варненська 3б, Київський районний суд міста Одеси, зал №8) з лютого по вересень 2018 року, за таким розкладом:

Понеділок, вівторок, четвер: з 9.30 до 13.00 години;

Середа, п’ятниця : з 14.00 до 17.30 годин.

 

 

IMG_3189.jpg

 

 

За детальною інформацією стосовно роботи кабінету медіації можна звернутись до інформайційного центру суду за номером телефону (048)-718-99-17.

IMG_3193.jpg

 

Звертаємо увагу, що всі послуги в кабінеті медіації надаються безкоштовно.

 

В кабінеті медіації відвідувачі суду зможуть - отримати інформацію про процедуру медіації;

- отримати консультацію щодо можливості вирішення наявного спору за допомогою медіації;

- взяти участь у процедурі медіації.