Головний зміст

GPU21 лютого 2018 року у Генеральній прокуратурі України відбулась нарада щодо підсумків роботи органів прокуратури у 2017 році.

 

 

 

 

 

 

 

 

За словами Генерального прокурора України, одним з основних напрямків минулого року було реформування органів прокуратури.

 

Так, з часу впровадження реформ чисельність органів прокуратури скоротилася майже на 20%. Разом з тим, було запроваджено відкриті конкурси на посади прокурорів, на сьогодні 78% кандидатів, які пройшли перший етап конкурсного відбору, з-поза системи. Також на конкурсних засадах оновлено кадровий склад Генеральної інспекції. На повну потужність запрацювали органи прокурорського самоврядування. За рекомендаціями Ради прокурорів загалом призначено 25 керівників регіональних прокуратур, їх заступників, а також керівників місцевих прокуратур. Працює Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів і за її рішеннями вже 75 прокурорів притягнуто до відповідальності.

 

Зокрема, як повідомив Генеральний прокурор України, реалізацією представницьких повноважень за позовами прокурорів на користь держави повернуто понад 10 млрд грн. Повернуто та попереджено незаконне надання 126 ти га земель.

 4(16).png6(12).png7(13).png2(40).png