Головний зміст

VS21 березня 2018 року Велика Палата Верховного Суду розгляне справу № 910/8132/17 щодо ліквідації банку.

 

 

 

 

 

 

 

Велика Палата ВС розгляне справу за позовом ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» до уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення ліквідації ПАТ «Дельта Банк» Кадирова В. В., за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача – Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, про визнання дій протиправними та зобов’язання вчинити дії, за касаційними скаргами ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» та уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення ліквідації ПАТ «Дельта Банк» Кадирова В. В. на рішення Господарського суду м. Києва від 8 серпня 2017 року й постанову Київського апеляційного господарського суду від 13 листопада 2017 року.

 

На розгляд Великої Палати Верховного Суду справу передано колегією суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду відповідно до частини п’ятої статті 302 ГПК України, яка дійшла висновку про те, що розмежування юрисдикції адміністративних і господарських судів щодо спорів, які виникають під час ліквідації банку, є виключною правовою проблемою, вирішення якої необхідне для забезпечення розвитку права та формування єдиної правозастосовчої практики.

 

З ухвалою Великої Палати Верховного Суду про прийняття та призначення справи до розгляду можна ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/72490087.