Головний зміст

article32024 квітня 2018 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду розгляне зразкову справу за позовом громадянки до Кам'янець-Подільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Хмельницької області про визнання протиправною відмови територіального органу ПФУ здійснити переведення на пенсію державного службовця.

 

 

 

Позивачка також просить зобов'язати територіальний орган ПФУ призначити їй з 31 січня 2018 року пенсію державного службовця відповідно до ЗУ «Про державну службу» в розмірі 60% від заробітку та здійснювати нарахування і виплату пенсії державного службовця із зазначеного періоду.

 

На думку позивачки, відповідач в порушення ст.37 ЗУ «Про державну службу» та ст.26 ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» незаконно відмовив їй в призначенні пенсії державного службовця, посилаючись на той факт, що позивач не досягла пенсійного віку, визначеного ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

 

Позивачка вважає зазначену відмову Пенсійного фонду незаконною, оскільки її право на пенсію визначається пунктом 10 Прикінцевих та перехідних положень ЗУ «Про державну службу».

 

Верховний Суд розглядатиме справу за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення (виклику) сторін колегією суддів у складі п'яти суддів.

 

Ухвала про відкриття провадження у зразковій справі – https://supreme.court.gov.ua/supreme/pro_sud/zrazkova-sprava/zrazkova_9901_23_18.