Головний зміст

1200px Logo of the State Bureau of Investigations of Ukraine.svgПрофільний комітет об’єднав в один проект три законодавчі ініціативи, що стосуються регулювання діяльності Державного бюро розслідувань. Ним інакше визначається підслідність територіальних управлінь ДБР.

 

 

 

 

Найпринциповішими поправками, що містяться у проекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань» (№ 5395-д), можна вважати зміну місць розташування територіальних органів ДБР.

 

Так, наприклад, замість Хмельницького це буде Вінниця, замість Миколаєва — Одеса, замість Мелітополя — Дніпро, Замість Полтави — Харків і замість Краматорська — Маріуполь. Немає заперечень лише щодо Львова і Києва.

 

Також на законодавчому рівні встановлюються кваліфікаційні вимоги до директорів теруправлінь та керівників підрозділів (управлінь). Це юридична освіта, стаж роботи не менше 10 (7) років та вільне володіння державною мовою. Причому необхідним для посадовців стане і досвід керівництва — 5 (3) роки.

 

Крім того, доповнюється перелік підрозділів бюро, які матимуть право на проведення оперативно-розшукову діяльність. Також затверджується текст присяги осіб рядового і начальницького складу ДБР.

 

Джерело: Закон і Бізнес