Головний зміст

im578x383 shutterstock 166288760 1024x603Національна поліція України розпочала третю фазу впровадження детективних підрозділів.

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це голова Нацполіції Сергій Князєв заявив під час наради з керівниками кримінальної поліції апарату та територіальних підрозділів поліції.

 

Наразі детективні підрозділи працюють у кожному обласному управлінні поліції. Їхньою метою – є підвищення ефективності розслідування при одночасному скорочені часових показників.

 

Він додав, що за підсумками першого півріччя вже будуть реальні результати роботи новостворених підрозділів, які підлягатимуть детальному аналізу.

 

Водночас глава Нацполіції вже зараз наголосив на перших позитивних результатах роботи детективів і повідомив про необхідність збільшення чисельності цих підрозділів. За його словами, таке збільшення відбудеться переважно за рахунок працівників кримінальної поліції.

 

«Для нас вкрай важливо, щоб справи розслідувалися швидко, принципово та без затягувань у часі», – підкреслив Сергій Князєв.

 

Очільник Нацполіції повідомив, що експериментальний проект буде представлено у профільному комітеті Верховної Ради. Це дасть поліцейським змогу вийти із законодавчою ініціативою щодо зміни статусу оперативних працівників поліції.