Головний зміст

minystlukaswМіністерства юстиції Україні вдалося погасити заборгованість за понад 3 тисячами рішень Європейського суду з прав людини.

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляється на сайті Міністерства юстиції.

 

«За 4 роки Уряду та Міністерству юстиції вдалося погасити заборгованість за 3000 рішень суду, які були накопичені за попередні роки. Також ми розробили ефективний механізм дружнього врегулювання та не допускаємо винесення значних обсягів сатисфакцій за типовими справами», - зазначає очільник Мін’юсту Павло Петренко.

 

 

«На сьогоднішній день ми вийшли на дієвий механізм погашення виплат за рішеннями національних судів. Мова йде про 12 тисяч позовів у рамках справи «Бурмич проти України». Даний механізм передбачає недопущення у майбутньому невиконання рішень національних судів, які призводять до звернення українців до ЄСПЛ», - додав він.

 

Очільник Мін’юсту наголосив, що Україна почала в судовому порядку стягувати кошти, витрачені на сплату компенсацій за рішенням ЄСПЛ, з реальних винуватців, через яких нашим громадянам довелося шукати справедливості за кордоном.

 

«Міністерство юстиції подало 199 регресних позовів на суму більше 1 мільярда гривень. Вже маємо позитивні для нас рішення на суму 68 млн грн. Розгляд інших справ все ще триває», - повідомив Павло Петренко.