Головний зміст

justis goldКиївський районний суд міста Одеси нагадує, що ст. 139 КПК України встановлено можливість притягнення до відповідальності свідка, який був у встановленому порядку викликаний, але не з’явився без поважних причин або не повідомив про причини свого неприбуття.

 

 

 

 

 

У випадку неприбуття на виклик слідчого судді, суду на нього може бути накладено грошове стягнення у розмірі від 0,5 до 2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

 

Так, 13 квітня 2018 року Шосткинський міськрайонний суд Сумської області задовольнив клопотання прокурора та наклав грошове стягнення на свідків у кримінальному провадженні за обвинуваченням особи в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень.

 

Про це повідомляється на порталі Судової влади.

 

Вказані свідки не виконували без поважних причин покладений на них Кримінальним процесуальним кодексом України обов’язок з’являтися до суду, не повідомили завчасно про неможливість прибуття, а також про причини неможливості прибуття. Застосовані судом приводи, щодо останніх, не виконані через ухилення останніх від судового засідання. Їх неявка спричиняє невиправдане затягування судового розгляду, тому суд згідно ст.139 КПК України застосував до свідків грошове стягнення у розмірі 0,5 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 881 гривень.