Головний зміст

132916Порядок діяльності органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, які уповноважені здійснювати управлінські функції з розгляду адміністративних справ, регулюватиметься окремим законом.

 

 

 

 

Концепцію проекту, підготовлену робочою групою за підтримки Центру політико-правових реформ та Європейського Союзу, презентували під час прес-конференції у Мін’юсті.

 

На думку чиновників, документ стане дороговказом для усіх зацікавлених осіб, в якому регламентуватиметься розгляд заяв та надання адміністративних послуг. Крім цього, цей закон унормує адміністративне провадження у тих справах, де суб’єкт владних повноважень є ініціатором, а також буде ефективним у вирішенні питань щодо досудового врегулювання адміністративних справ і спорів.

 

У міністерстві повідомили, що з лютого на базі Міністерства юстиції відбулося 7 засідань робочої групи, де обговорили більшу частину законопроекту.

 

Члени робочої групи досягли узгодженої позиції щодо загальних положень проекту: предмету регулювання та сфери дії закону, термінів та принципів адміністративної процедури; учасників адміністративного провадження та осіб, які сприяють розгляду справи, їх правосуб’єктності; положень щодо документування та строків адміністративного провадження; адміністративного провадження за заявою особи та за ініціативою органу влади, основних вимог до прийнятого адміністративного акта.