Головний зміст

DSC 3021108 червня 2018 року голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін взяв участь у зустрічі представників Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору безпеки в Україні (КМЄС в Україні) та представників апеляційного суду Одеської області, районних судів м. Одеси та Одеської області.

 

 

 

Консультативна місія Європейського Союзу з реформування сектору безпеки в Україні була представлена Саймоном Ван Дер Шенком, радником з питань верховенства права у регіональному представництві КМЕС в Одесі, а також співробітниками тієї ж організації – Вікторією Ковальською, Тетяною Рожко та Володимиром Бєлєньким.

 

 

DSC_3022.jpg

 

 

Консультативна місія Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки, головною метою діяльності якої є підтримка українських державних установ у реформуванні сектору цивільної безпеки, була розгорнута в Україні у грудні 2014 року, а нещодавно - в березні цього року у м. Одесі було відкрито регіональне відділення місії, яке стало третім представництвом зазначеної установи в Україні.

 

DSC_3021.jpg

 

 

 

Під час зустрічі, Саймон Ван Дер Шенк проінформував представників судів про діяльність КМЕС в Одеському регіоні, що полягає у співпраці з державними органами України, а також з Представництвом ЄС в Україні та іншими проектами Європейського Союзу, для надання допомоги в процесі реформування сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної допомоги.

 

 

DSC_3004.jpg

 

 

Також в ході зустрічі учасники обговорили поточні проблеми та труднощі, які виникають під час побудови незалежної судової системи, що є ключовим елементом реформи правосуддя та сектору цивільної безпеки України, а також шляхи подальшої співпраці з даного питання, у тому числі і створення технічних зустрічей та круглих столів за участі інших правоохоронних органів, які займаються питаннями кримінального правосуддя.

 

 

На завершення зустрічі учасники висловили загальну думку про важливість такого співробітництва для успішного реформування правосуддя в Україні та підвищення довіри громадськості до органів сектору цивільної безпеки.

 

 

За повідомленням прес-служби Апеляційного суду Одеської області.