Головний зміст

e courtСистема електронного судочинства сьогодні розглядається як спосіб організації правосуддя в режимі реального часу, яка сприяє спрощенню судових процедур, скороченню термінів розгляду судових справ, фінансових витрат та робить максимально простим, доступним та зручним щоденну комунікацію з судами громадян, юридичних осіб, адвокатів та правників.

 

 

 

Наразі державне підприємство «Інформаційні судові системи» продовжує працювати над реалізацію наступних модулів електронного судочинства. В процесі їх розробки спеціалісти підприємства постійно спілкуються щодо якості та зручності запроваджених сервісів з правниками, працівниками суду та громадськістю тих регіонів де проводиться дослідна експлуатація підсистеми «Електронний суд».

 

Зважаючи на те, що наступним етапом планується наповнення підсистеми «Електронний суд» шаблонами всіх процесуальних документів по всім видам судочинства, а це буде стосуватись всіх його користувачів, для підприємства є дуже важливим надати можливість всім правникам долучитись до написання необхідних шаблонів, які будуть корисними в роботі всьому юридичному співтовариству.

 

Наразі ДП «Інформаційні судові системи» надають унікальний шанс прийняти безпосередню участь у створенні та розвитку електронного судочинства в України.

 

Для цього необхідно надсилати розроблені шаблони процесуальних документів на електронну адресу підприємства Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Детальні вимоги до шаблонів наступні.

 

Види документів: знеособлені процесуальні документи (позови, заяви у позовному провадженні, наказному, окремому провадженні, інші заяви та клопотання по суті справи) з посиланням на норми чинних кодексів на момент написання шаблонів та докази (перелік документів, в тому числі обов’язкових, якщо такі вимагаються процесуальним законодавством), що додаються.

 

Формат: Ms. Word.

 

Назва файлу документу: назва повинна відображати предмет позову або суть документу.

 

Обсяг: достатньо 1-2 сторінки, які відображають суть спору, застосовані норми матеріального та процесуального законодавства, та перелік документів, що додаються.

 

Судовий збір: вказати види пільг по сплаті судового збору для даного шаблону, види і ставку судового збору по даному шаблону.

 

Шаблони будуть відповідно опрацьовані та розміщені в підсистемі «Електронний суд».