Головний зміст

IMG 9007 1Сьогодні, 14 червня 2018 року, юридична спільнота одеського регіону зібралася на першу координаційну зустріч партнерів пілотного проекту «Створення громадського центру сприяння доступу до правосуддя в Одеській області». Захід проходить за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» в приміщенні правового клубу «Pravokator».

 

 

 

 

 

Від Київського районного суду міста Одеси до заходу долучились голова суду Сергій Чванкін та судді Оксана Куриленко, Володимир Петренко і Геннадій Войтов.

 

 

IMG_8923.jpg

 

 

IMG_8898.jpg

 

Також до активного обговорення долучились представники правового клубу "Pravokator", Ради адвокатів Одеської області,прокуратури Одеської області, центрів надання безоплатної правової допомоги, Української академії медіації, ТУ ДСА в Одеській області та ЗМІ.

 

IMG_8870.jpg

 

 

 

Нагадаємо,що ГО «Асоціація слідчих суддів України», яка діє на базі Київського районного суду міста Одеси, 30-31 травня в Києві вже презентувала свою концепцію зі створення Громадського центру правосуддя в Одеській області.

 IMG_8866.jpg

 

 

 

Сьогоднішня зустріч має на меті об’єднати зусилля партнерів (державних органів, адвокатів, медіаторів, громадських організацій) для ефективної співпраці в рамках проекту.

 

 

IMG_8971.jpg

 

Фахівець з моніторингу Програми USAID «Нове правосуддя» Томас Вертелецький презентував учасникам заходу короткий огляд закордонного досвіду громадських центрів правосуддя – США, Сінгапур та країни Латинської Америки.

 

 IMG_8988.jpg

 

Після цього концепцію зі створення Громадського центру правосуддя в Одеській області представили голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін та прес-секретар Ольга Карагіоз.

 

IMG_8947.jpg

 

IMG_8984.jpg

ГО «Асоціація слідчих суддів України» планує створення ГЦП Одеської області та його функціонування на базі Київського районного суду міста Одеси.

  • Планується, що Центр надаватиме наступні послуги:
  • оперативне юридичне консультування;
  • правовий супровід;
  • направлення до партнерів щодо питань, з якими стикаються сторони судових процесів;
  • надання інформації щодо можливих наслідків судових процесів;
  • практика студентів-правників з надання правової допомоги за принципом юридичної клініки;
  • проведення постійної просвітницької діяльності серед населення через інтернет-сайти, телеканали, радіо та друковані видання про роботу, діяльність та види послуг, які надаватиме Громадський центр правосуддя Одеської області;

 

IMG_8915.jpg

 

Один з напрямків проекту – надання послуг в режимі онлайн за допомогою створення власного сайту ГЦП Одеської області.

 

IMG_8906.jpg

 

Підґрунтям реалізації проекту стане використання досвіду впровадження електронного судочинства та роботи кабінету медіації в Київському районному суді м. Одеси.

 

 

IMG_9007.jpg