Головний зміст

опитування12В рамках міжнародного проекту «Суд, громадяни, суспільство, держава: співпраця заради змін» було проведено неупереджене, анонімне опитування серед адвокатів та юристів, які практикують в Одеській області.

 

 

 

 

 

Головна мета – виявити рівень якості організації роботи судів Одеської області.

 

В опитуванні взяли участь 84 особи, які надали відповідь на 15 поставлених запитань. Респонденти заповнили гугл форму, розміщену на офіційному веб-сайті ради адвокатів Одеської області та сторінці Апеляційного суду Одеської області в мережі Інтернет.

 

Відповідно оприлюдненим результатам, найбільш ефективно організована робота у Київському районному суді м. Одеси. Серед 9 інших судів його виділили більше половини опитуваних.  

 

Друге місце зайняв Апеляційний суд Одеської області, а третє – Малиновський районний суд м. Одеси.

 

В загалом, юристи, адвокати та громадяни вірять судам та задоволені організацією їх роботи.

 

83, 3%, тобто 70 респондентів, вважають, що доступ до суду є реально забезпеченим, та в більшості випадків апарат є ввічливим та корисним для відвідувачів.

 

Київський районний суд м. Одеси завжди відкритий до співпраці та робить усе можливе, щоб громадянам було зручно і приємно находитись у приміщенні суду, доступ до правосуддя був швидкий, а рішення справедливі.

 

1

2

3

4

5

 

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17