Головний зміст

detail 41d8ffa813e4db69652d8ec77a9f54ae12 липня 2018 року Київський районний суд міста Одеси закрив адміністративне провадження по справі через вчинення дії особою в стані необхідної оборони.

 

 

 

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення, чоловік 1963 року народження стріляв з мисливської рушниці у невстановленому для цього місці.

В судовому засіданні чоловік пояснив, що 19 червня 2018 року знаходився у своєму приватному будинку. Йому подзвонив сусід і повідомив, що до його двору зайшла група людей.

Визирнувши з вікна, чоловік дійсно побачив невстановлених осіб, які намагалися потрапити до його будинку, ламаючи при цьому замок. Він попросив їх припинити cвої дії і покинути його подвіря, але на його прохання ніхто не реагував.

Згодом зясувалося, що це колектори банку «Пумб», якому він заборгував гроші, і ті таким чином намагалися заволодіти його будинком. Чоловік разом зі своєю дружиною тричі викликали поліцію, але ніякої реакції не було. Тоді він, захищаючи своє майно та членів родини, вимушений був здійснити 2 попереджувальних постріли з мисливської рушниці. Після приїзду поліції чоловік добровільно видав рушницю та зазначив, що заборгованість перед банком не заперечує, але все повинно здійснюватись в рамках закону.

Київський районний суд міста Одеси дійшов висновку, що провадження в справі про адміністративне правопорушення підлягає закриттю через вчинення дії особою в стані необхідної оборони.

Зазначимо, що постанова не набрала чинності і може бути оскаржена протягом десяти діб з моменту її винесення.