Головний зміст

736007 w 300Заяви про наміри до участі у конкурсі подали 782 правника. Поки невідомо, який відсоток з них складають судді, адвокати та науковці.

 

 

 

 

 

 

За день до початку відбору потенційні відправники антикорупційного правосуддя уточнювали процедурні питання у керівників ВККС.

Не дивлячись на попередньо видані роз’яснення Вищої кваліфікаційної комісії суддів для тих, хто має намір стати членом Вищого антикорупційного суду певні моменти залишились не зрозумілими.

Зважаючи на те, що пакет своїх документів можна буде подати з 8.08.2018 до 14.09.2018 не всі охочі встигають виготовити довідку про несудимість, яка видається у 30-денний строк. Задля участі у попередньому конкурсі до Верховного Суду вона не передбачалась.

Крім цього, зокрема, адвокати стикнулись із перешкодою пошуку паперів, які доцільно оцінили б їх роботу та підтвердили б стаж. Адже зробити копію рішення у суді за попередні роки на практиці виявилось не просто та й тягне за собою додаткові витрати.

Так чи інакше, у кінцевому результаті, для того, щоб нова юрисдикція розпочала свою роботу, має бути призначено щонайменш 35 суддів.

Стаж новообраних членів ВАКС має сягати 7 та більше років — для науковців, адвокатів та правників зі змішаним стажем. Судді, щоб взяти участь у конкурсі мають відправляти правосуддя не менше 5 років.

 

Джерело: Закон і Бізнес