Головний зміст

DSC 2328Сьогодні, 9 серпня, до Київського районного суду міста Одеси завітали представники Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні.

 

 

 

 

Серед гостей були: радник з питань верховенства права Саймон Ван Дер Шенк, спеціаліст регіонального представництва КМЄС Вікторія Ковальська та спеціаліст з питань прокурорської діяльності Володимир Біленький.

 

DSC 2318

DSC 2187

DSC 2219

DSC 2233

DSC 2223

 

Присутні виявили бажання ознайомитись з діяльністю Громадської організації «Асоціація слідчих суддів України» та налагодити партнерство для подальшої співпраці.

 

DSC 2235

Київський районний суд представляв Голова суду Сергій Чванкін та судді Оксана КуриленкоЮлія Федулеєва Любов Калініченко, Ігор Борщов та Валеріан Луняченко.

DSC 2215

Голова суду розповів, що Асоціація була створена у 2014 році, після створення нового інституту – слідчого судді. Сергій Чванкін зауважив, що членами АССУ є не тільки судді, а й адвокати, представники прокуратури та інших правоохоронних органів, науковці та юристи.

DSC 2205

DSC 2195

DSC 2256

DSC 2200

DSC 2265

DSC 2267

«За чотири роки роботи ми напрацювали ряд законопроектів, направлених на покращення та удосконалення не тільки кримінально-процесуального законодавства, але й цивільного законодавства. Робоча група підіймає проблемні питання, пропонує шляхи вирішення та направляє членам Асоціації пропозиції. Вони, розглянувши проекти, надають свої відповіді та зауваження. Таким чином, завдяки плідному діалогу, нам вдається врахувати думку усіх сторін», - зазначив голова суду.

DSC 2284

Стало відомо, що Консультативна місія вирішила провести оцінювання потреб слідчих суддів, щоб виявити з якими проблемами вони стикаються та закріпити їх роль.

DSC 2244

Тому Саймон Ван Дер Шенк запропонував суддям підготувати інформацію щодо основних проблем, які виникають на досудовому розслідуванні, та разом з представниками прокуратури та поліції обговорити шляхи їх вирішення. Після цього планується випустити книгу для слідчих суддів.

DSC 2291

DSC 2304

DSC 2316

«Зазвичай всеукраїнські організації знаходяться у Києві. Ваша – в Одесі, хоча об’єднує представників усієї країни. Саме це і робить її унікальною. Я сподіваюсь, що плідна співпраця дасть результат та разом ми зможемо збільшити довіру до суду та зробимо законодавство більш досконалим», - додав Радник з питань верховенства права.

DSC 2328