Головний зміст

Зображення 300x240У приміщеннях установ виконання покарань, уповноважених органах з питань пробації та слідчих ізоляторах запрацюють дистанційні пункти доступу засуджених осіб до БПД.

 

 

 

 

 

Таких домовленостей досягнуто під час зустрічі представників Координаційного центру з надання правової допомоги, Державної кримінальної виконавчої служби (ДКВС) України та державної установи «Центр пробації».

 

«Нами було досягнуто домовленостей щодо налагодження співпраці в частині створення належних умов для надання засудженим особам БПД, проведення відповідних правопросвітницьких заходів та підготовки інформаційних матеріалів для неповнолітніх осіб, які знаходяться у місцях несвободи, напрацювання «кейсів» щодо вирішення актуальних проблемних питань, з якими найчастіше звертаються такі особи.

 

Це, зокрема, питання відновлення втрачених документів, що посвідчують особу, встановлення фактів, що мають юридичне значення, тощо», - зазначила заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олена Сінчук.

 

Вона також нагадала, що на сьогодні такі віддалені точки доступу функціонують лише в окремих установах виконання покарань. Як правило, їхня робота здійснюється на підставі відповідних укладених угод про співпрацю між центрами з надання БВПД та установами виконання покарань.

 

Учасники зустрічі домовилися про підписання спільного тристороннього меморандуму, який визначатиме основні напрями співпраці сторін, спрямовані на забезпечення захисту прав засуджених осіб.