Головний зміст

777332 w 300Міністерство інфраструктури розробило проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту».

 

 

 

 

 

Міністр інфраструктури зазначив, що хоча кількість загиблих людей на дорогах України невпинно, аналіз причин дорожньо-транспортних пригод за участю автобусів показав, що найбільшу небезпеку для життя та здоров’я пасажирів несуть автобуси переобладнані з вантажних транспортних засобів та автобуси, які не обладнані ременями безпеки і тахографами.

 

Проектом постанови передбачаються такі зміни до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорт.

 

Згідно з документом, зі січня 2019 року забороняється використання транспортних засобів для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння більш ніж дев’ять (з місцем водія включно), які не обладнані тахографами.

 

Виключеннями із правил будуть транспортні засоби, які використовуються для регулярних перевезень пасажирів на маршрутах з протяжністю не більше 50 кілометрів та з максимально дозволеною швидкістю 40 кілометрів на годину.

 

З 2020 року забороняється використання автобусів переобладнаних з вантажних транспортних засобів для здійснення пасажирських перевезень, окрім переобладнаних автобусів категорії М2 за конструкцією призначених для перевезення виключно сидячих пасажирів на нерегулярних маршрутах протяжністю до 80 кілометрів за наявності сертифікату відповідності колісного транспортного засобу виданого органом сертифікації призначеним Міністерством інфраструктури.

 

А з 1 січня 2021 року пропонується заборонити використання транспортних засобів для перевезення пасажирів, які не обладнані ременями безпеки відповідно до вимог правил Європейської економічної комісії за винятком транспортних засобів, що здійснюють перевезення пасажирів на міських маршрутах.

 

Джерело: Українське право