Головний зміст

838906 w 30029 серпня є граничним терміном сплати фізичними особами нарахованих сум податку на нерухоме майно.

 

 

 

 

 

 

Про це нагадує ГУ ДФС у Вінницькій області.

 

«Податок сплачується протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення. Тож для платників, які отримали повідомлення про сплату податку на нерухомість 30 червня (граничний термін вручення) граничний термін сплати 29 серпня», – йдеться у повідомленні.

 

Цей податок сплачують власники житла та нежитлової нерухомості. При цьому слід врахувати що Податковий кодекс містить норму щодо зменшення об’єкту оподаткування в залежності від виду нерухомого майна.

 

Наприклад, власники квартир до 60 квадратних метрів взагалі не є платниками даного податку. Також не сплачуватимуть податок власники житлових будинків, якщо їх площа не перевищує 120 квадратних метрів.

 

Якщо ж фізична особа має у власності і квартиру і будинок, то 180 квадратних метрів спільного метражу також не підлягатиме оподаткуванню. Разом з тим, якщо у фізичної особи у власності перебуває квартира (частка), загальна площа якої перевищує 300 квадратних метра або житловий будинок, площа якого більша 500 квадратних метра, сума податку додатково збільшується на 25000 грн. на кожний такий об’єкт. При цьому не має значення кількість фізичних осіб, які проживають в такому об’єкті нерухомості.

 

Щодо ставок податку для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, то вони, як і раніше, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад.