Головний зміст

638767 w 300Президент Петро Порошенко підписав закон, який «створить ефективний механізм використання масивів земель с/г призначення та необхідні умови для запобігання рейдерству та стимулювання зрошення земель в Україні»

 

 

 

 

Як повідомили у прес-службі глави держави, документ підписано 19 серпня та набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Закон визначає особливості використання та розпорядження земельними ділянками, розташованими у масиві земель с/аг призначення, а також полезахисними лісовими смугами, які обмежують такий масив.

 

«Передбачається право власників, землекористувачів земельних ділянок с/г призначення, призначених для ведення особистого селянського господарства, фермерського господарства, розташованих у масиві земель с/г призначення, використовувати їх також для ведення товарного с/г виробництва без зміни цільового призначення таких земельних ділянок», - йдеться у повідомленні.

 

Встановлюється право власників земельних ділянок усіх форм власності, розташованих у масиві земель с/г призначення обмінюватися такими земельними ділянками.

 

Також визначено особливості розпорядження землями та використання земель, що залишилися у колективній власності після розподілу земельних ділянок між власниками земельних часток (паїв).

 

«Землі колективних с/г підприємств, що припинені (крім земельних ділянок, які перебували у приватній власності) визнаються власністю територіальних громад, на території яких вони розташовані», - повідомили у прес-службі.