Головний зміст

470977 w 300Інспектор ДСНС, якому 8 вересня Київським районним судом м. Одеси було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, оскаржив вказане рішення в апеляційному порядку.

 

 

 

 

Нагадаємо, що за версією слідства, чоловік, перебуваючи на посаді головного інспектора Овідіопольського сектору ДСНС, вирішив незаконно збагатитись.

 

Так, наприкінці липня він зателефонував одному з підприємців, який здійснював реалізацію продуктів харчування, і повідомив, що в його закладі наявні порушення пожежної безпеки.

 

За їх «усунення» інспектор вимагав кондиціонер.

 

Окрім цього, на початку серпня посадовець відвідав інший продуктовий магазин і пригрозив власниці, що не погодить документацію з пожежної безпеки.

 

При цьому він повідомив про необхідність передачі йому неправомірної вигоди. Свої «послуги» чоловік оцінив у 5 000 гривень.

 

Після вказаних дій підприємці звернулись до правоохоронних органів.

 

Діючи під їх контролем, підприємці передали інспектору раніше обумовлену суму коштів – 10 000 (еквівалент вартості кондиціонеру) та 5 000 гривень відповідно.

 

Після одержання грошей чоловік був затриманий.

 

Таким чином, розглянувши клопотання правоохоронців, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

 

Розмір застави складає 810 тисяч гривень.