Головний зміст

9Сьогодні, 11 вересня, Київський районний суд м. Одеси розглянув клопотання про відсторонення від посади підозрюваного у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.1 ст.366, ч.5 ст.27, ч.5 ст.191, ч.5 ст.191 КК України (службове підроблення, розтрата чужого майна).

 

 

За версією слідства, у 2012 році в чоловіка, який перебував на посаді т.в.о. начальника регіонального розвитку, містобудування та архітектури Біляївської районної адміністрацій, виник умисел на розтрату чужого майна.

 

До своїх дій він залучив двох підприємців.

 

Реалізуючи задумане, протягом 2012 року один із підприємців складав завідомо неправдиві офіційні документи щодо вартості виконання будівельних робіт.

 

Вказані документи були підписані та скріплені печаткою головного архітектора району.

 

В результаті незаконних дій неодноразово були виділені бюджетні кошти на оплату капітального ремонту системи водопостачання села.

 

Проте, за версією слідства, вартість будівельних робіт була суттєво завищеною, а вказані роботи або взагалі не були виконані, або виконані частково.

 

В результаті державі було завдано шкоду на загальну суму більше 2 мільйонів гривень.

 

Таким чином, розглянувши клопотання правоохоронців, суд відсторонив від посади головного архітектора району до 3 жовтня, тобто в межах строку досудового розслідування.