Головний зміст

702a3fcbf07d714ff3bbf87ea1fСьогодні, 8 жовтня, Київський районний суд м. Одеси обрав запобіжний захід підозрюваному у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190, ч.5 ст.191, ст.356 КК України (шахрайство, заволодіння майном, самоправство).

 

 

 

За версією слідства, у 2016 році чоловік, перебуваючи на посаді голови обслуговуючого кооперативу, заволодів коштами асоційованих членів, якими здійснено сплату внесків на будівництво багатоповерхівки.

Так, підозрюваний навмисно допустив збільшення кількості поверхів новобудови до 27. Проте, наявні документи дозволяли збудувати лише 22 поверхи.

Це призвело до анулювання архітектурною інспекцією дозволу на проведення будівельних робіт через самовільне будівництво.

Окрім цього, підозрюваний зумів переконати інвесторів у тому, що будівельні роботи продовжуються, розмістивши про це інформацію в мережі Інтернет.

Після цього він перерахував кошти потерпілих на власні банківські рахунки та рахунки контрагентів.

В результаті вказаних дій підозрюваний заволодів коштами асоційованих членів на загальну суму 41,5 млн гривень, а загальна сума збитків становить 124,5 млн гривень.

Таким чином, розглянувши клопотання правоохоронців, суд обрав 36-річному чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 50 днів (в межах строків досудового розслідування).

Розмір застави складає 41,5 млн гривень.

Звернемо увагу, що ухвала слідчого судді ще не набрала чинності.