Головний зміст

733370 w 300Сьогодні, 13 жовтня, Київський районний суд м. Одеси обрав запобіжний захід відносно чотирьох підозрюваних у скоєнні вимагання (ч.2 ст.189 КК України).

 

 

 

 

 

За версією слідства, навесні поточного року у вказаної групи осіб виник умисел на вимагання чужого майна.

Так, реалізуючи задумане, один із підозрюваних зустрівся з потерпілим та повідомив, що він повинен віддати грошові кошти у сумі 3000 доларів США за те, що відмовився оформлювати кредит.

Чоловік не погодився віддавати вказані кошти.

У зв’язку з цим підозрювані почали діяти більш радикально. Так, наприкінці літа вони увірвалися до помешкання потерпілого у форменому одязі співробітників поліції, поклали його у багажник автомобіля та відвезли до підвального приміщення.

Там вони почали вимагати у чоловіка грошові кошти в сумі 10 тисяч доларів США. Вказані дії супроводжувались застосуванням фізичного насильства та погрозами застосування зброї.

Після цього підозрювані ще місяць фізично та психологічно тиснули на потерпілого. В результаті останній погодився на їх умови.

Пізно ввечері 11 жовтня підозрювані знову приїхали до потерпілого. Він віддав їм частину «заборгованої» суми. Після цього чоловіків затримали правоохоронці.

Отже, розглянувши клопотання, суд обрав відносно підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів без можливості внесення застави.

Зазначимо, що ухвали слідчого судді ще не набрали чинності.