Головний зміст

shevron ZSUСьогодні, 13 жовтня, Київський районний суд м. Одеси обрав запобіжний захід підозрюваному в отриманні неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України).

 

 

 

 

 

Чоловік перебував на посаді старшого офіцера райвійськкомату в м. Одесі та був відповідальним за призов громадян на строкову службу.

За версією слідства, юнака викликали до військкомату для проходження військово-лікарської комісії. В службовому кабінеті офіцер почав вимагати у нього неправомірну вигоду у розмірі 3000 доларів США.

За вказані кошти посадовець обіцяв «зробити» хлопця непридатним для військової служби, а в разі її ненадання – буде прийнято рішення про його відправлення до військової частини.

Потерпілий погодився на пропозицію військовослужбовця. Юнак передав йому вищезазначені грошові кошти, а той, в свою чергу, направлення на проходження повторної медкомісії.

Після цього посадовця затримали.

Таким чином, розглянувши клопотання правоохоронців, суд обрав відносно підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів. Застава складає понад півмільйона гривень.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді ще не набрала чинності.