Головний зміст

IMG 052334564564567Сьогодні, 07 листопада, до Київського районного суду міста Одеси завітав практикуючий адвокат фірми Carpenter & Associates (США) Реймонд Карпентер. Він приїхав до міста з авторським курсом лекцій «Корпоративне право США».

 

 

 

 

Гостя зустріли судді-спікери Київського районного суду Оксана Куриленко та Володимир Петренко. Вони розповіли адвокату про організацію роботи у суді, які категорії справ розглядаються та проекти, реалізовані на базі суду.

IMG 0332

IMG 0334

 

IMG 0342

Докладніше зупинились на Громадському центрі правосуддя в Одеській області, який запрацює у цьому році. Вони розповіли, що у даному центрі буде надаватись безкоштовна правова допомога усім бажаючим.

IMG 0352

Також вони обговорювали судову реформу та розповіли про всі етапи кваліфікаційного оцінювання, які судді зі всієї України мають пройти незалежно від досвіду.

IMG 0358

«У США посада судді – виборна. Співбесіди з кандидатами у судді проводить спеціальна комісія. В Її склад входять адвокати. За результатами співбесіди складається висновок. Після цього губернатор призначає суддю. Безстроково призначаються лише судді Верховного Суду. Інших перевибирають кожні 5-6 років», - розповів Реймонд Карпентер.

IMG 0368

Після цього судді провели гостеві екскурсію. Вони розпочали з інформаційного центру – місця, де громадяни можуть отримати інформацію стосовно розгляду справи, судді, залу судового засідання чи дати розгляду справи. Також в інформаційному центрі громадяни можуть отримати копії рішень, які були підготовлені в інших канцеляріях.

IMG 0371

Далі американський адвокат відвідав канцелярії, архів та зали судових засідань, обладнані технікою для проведення судових засідань у режимі відео конференції, а також сучасними сканерами та екранами, на котрі виводяться документи по справі.

IMG 0390

Після цього гості завітали до голови Київського районного суду міста Одеси Сергія Чванкіна та познайомились з суддями Яном Бескровним, Миколою Тонконоженко, Ігорем Борщовим та Валеріаном Луняченко.

IMG 0448

Сергій Чванкін привітав американського адвоката та подякував за візит. «Ми залюбки співпрацюємо з іноземними колегами та обмінюємось досвідом. За два роки суд відвідали 37 іноземних делегацій. Нам є чому вчитись та ми залюбки переймаємо позитивний досвід. Проте у деяких напрямках нам є чому повчити інших. Це стосується і Електронного судочинства. Київський суд був пілотним у запровадженні цієї системи, тому на базі суду пройшли навчання для співробітників аратів усіх судів країни. На цьому ми не плануємо зупинятись та будемо йти далі, покращуючи свої уміння», - підкреслив голова суду.

IMG 0455

IMG 0401

IMG 0402

IMG 0407

IMG 0410

IMG 0459

IMG 0496

IMG 0462

Реймонд Карпентер розповів, що спеціалізується на питаннях оподаткування та податкового планування. Він вже 40 років займається юриспруденцією та працював головою секції оподаткування в Колегії адвокатів Джорджії, в Верховному суді штату Джорджія, в Федеральному окружному суді Північного округу Джорджії, п'ятому та одинадцятому окружному апеляційному суді, Податковому суді США і суді США по розгляду претензій.

IMG 0475

IMG 0433

IMG 0444

IMG 0480

IMG 0481

«За 40 років в мене були 2 справи у Верховному суді Америки. Я представляв інтереси Newsweek. Справа стосувалась оподаткування. А саме, чому журнали повинні платити податки, а газети – ні? Це питання дискримінації – 1 поправка до Конституції. Мені навіть не довелось нічого доводити. Суд ознайомився із справою та погодився, що в даному питанні вбачається дискримінація. Справа тягнулась 11 років, з першої інстанції до Верховного суду», - поділився своїм досвідом Реймонд Карпентер.

IMG 0501

Наостанок адвокат залишив у книзі почесних гостей Київського районного суду свої побажання та враження від зустрічі.

IMG 0514

Зазначимо, що Реймонд Карпентер входить до списку Кращих адвокатів США та Кращих адвокатів Джорджії.

IMG 0523