Головний зміст

018Сьогодні, 7 листопада, Київський районний суд м. Одеси обрав запобіжний захід підозрюваним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 321-1, частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

За версією слідства, у директора філії фармацевтичної компанії та його спільника виник умисел на збут медичним установам Одещини фальсифікованого лікарського засобу: замість медичного кисню – технічний кисень, який не є лікарським засобом.

Протягом 2017-2018 років вказана «продукція» постачалась до 15 медичних закладів, серед яких пологові будинки та дитячі лікарні. За неї заклади охорони здоров’я заплатили понад 2,6 млн гривень.

Отже, розглянувши клопотання правоохоронців, суд обрав відносно двох підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів. Розмір застави складає понад 2,6 млн гривень для кожного.

Звернемо увагу, що санкція інкримінованих їм статей передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.