Головний зміст

1470620297 20150707112929nКиївський районний суд м. Одеси ухвалив виправдувальний вирок відносно чоловіка, якого обвинувачували у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків).

Правоохоронні органи обвинувачували одесита в тому, що він, діючи умисно та з мотивів неповаги до авторитету органів державної влади та правоохоронної діяльності в цілому, вдарив в обличчя лейтенанта поліції, яка виконувала свої службові обов’язки.

Від вказаного удару жінка отримала легке тілесне ушкодження у вигляді синця на обличчі.

Однак суд, повно та всебічно дослідивши обставини справи, дійшов висновку про відсутність в діях обвинуваченого складу кримінального правопорушення.

Так, стороною обвинувачення не було доведено наявність у чоловіка прямого умислу на заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесного ушкодження. Також не було доведено мотиву та цілі скоєння злочину.

Суд встановив, що працівник поліції силоміць вихопила у обвинуваченого з рук телефон, на який він здійснював відеозапис правоохоронців. Чоловік же, в свою чергу, не втримався на ногах і рефлекторно зачепив її обличчя, так як був напідпитку.

Таким чином, одесита визнали невинуватим у скоєнні злочину та виправдали за відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення.

Зазначимо, що вирок суду не набрав законної сили.