Головний зміст

700342 w 300Колишній учасник ТОВ звернувся до господарського суду з позовом про визнання недійсним рішення загальних зборів учасників ТОВ, яким його виключено зі складу учасників ТОВ. Позовні вимоги обґрунтовані тим, зокрема, що таке рішення є необґрунтованим.

 

 

 

Рішенням господарського суду у справі № 909/870/17, залишеним без змін постановою апеляційного господарського суду, у задоволенні позову відмовлено.

КГС ВС залишив рішення судів попередніх інстанцій без змін. Колегією суддів зазначено, що судами попередніх інстанцій досліджено обставини неодноразового продажу позивачем частки іншого учасника ТОВ на підставі підробленої довіреності від імені цього учасника; систематичні порушення корпоративних прав іншого учасника ТОВ з використанням наведеної вище довіреності; укладення договорів на відчуження майна ТОВ.

Колегія суддів погодилася з висновком суду апеляційної інстанції, що позивач вчинив дії щодо відчуження майна на користь третіх осіб, які не повернули грошові кошти за вказане майно, чим спричинили шкоду товариству. Діяльність позивача суперечила інтересам товариства, перешкоджала досягненню мети ТОВ, вказаної в статуті товариства, – отримання прибутку на підставі задоволення потреб населення в послугах і товарах.

Така діяльність позивача не співпадає з метою товариства та підриває його ділову репутацію, спричиняє збитки, що перешкоджає отриманню прибутку. Крім того, зазначені дії учасника товариства свідчать про систематичне невиконання або неналежним чином виконання обов'язку, а також перешкоджання досягненню цілей товариства.

З текстом постанови можна ознайомитися за посиланням.