Головний зміст

VKKSU10 січня 2019 року у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України відбувся брифінг для журналістів юридичних видань.

 

 

 

 

 

 

Голова Комісії Сергій Козьяков, заступник Голови Комісії Станіслав Щотка, а також члени Комісії Валентина Устименко і Тарас Лукаш поспілкувались із мас-медіа щодо результатів проходження кандидатами етапу кваліфікаційного оцінювання «Іспит» у межах конкурсу до Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду.

Як повідомив Сергій Козьяков, наприкінці 2018 року члени Комісії завершили перевірку практичних робіт, виконаних у межах конкурсів до ВС та ВАС, після чого стало відомо, скільки кандидатів успішно виконали завдання та продовжать участь у конкурсі. Результати такі:

Касаційний адміністративний суд у складі ВС – 78 кандидатів;

Касаційний господарський суд у складі ВС – 48 кандидатів;

Касаційний кримінальний суд у складі ВС – 40 кандидатів;

Касаційний цивільний суд у складі ВС – 69 кандидатів.

Таким чином, успішно склали іспит у межах конкурсів до ВС 235 кандидатів, з них 76 – кандидати юридичних наук і 17 – доктори юридичних наук. Серед тих, хто продовжує участь у конкурсі, 144 чоловіки й 91 жінка.

За результатами першого етапу конкурсу до ВАС та Апеляційної палати ВАС на посади суддів претендують:

Вищий антикорупційний суд – 81 кандидат;

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду – 32 кандидати.

Отже, загалом успішно склали іспит у конкурсі до ВАС 113 кандидатів, з них 20 – кандидати юридичних наук, 3 – доктори юридичних наук. Серед тих, хто продовжує участь у конкурсі, 84 чоловіки і 29 жінок.