Головний зміст

IMG 48495654Сьогодні, 16 січня 2019 року, між ГО «Асоціація слідчих суддів України» та кафедрою цивільного процесу НУ «Одеська юридична академія» підписано меморандум про партнерство в рамках грантового проекту «Створення та розвиток Громадського центру правосуддя Одеської області».

 

 

Проект реалізується за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), наданій в рамках програми USAID «Нове правосуддя».

IMG 4849

Задля досягнення мети  Меморандуму ГО «АССУ» та кафедра цивільного процесу НУ «ОЮА» домовилися про співпрацю за такими напрямами:

  • поширення усіма доступними засобами інформації про права особи, зокрема шляхом виготовлення та розширення буклетів, методичних рекомендацій та правової інформації населенню;
  • полегшення доступу особи до суду, державних органів, органів місцевого самоврядування;
  • взаємна популяризація діяльності Сторін, поширення інформації та пропагування спільних ідей, завдань;
  • встановлення і розвиток гуманітарних зв'язків, сприяння співпраці між суб'єктами надання правової допомоги;
  • надання наукових висновків та консультацій.

Підписуючи меморандум, голова АССУ Сергій Чванкін зазначив, що діяльність ГЦП Одеської області буде направлена, перш за все, на подолання перешкод в співпраці між судами, установами сектору юстиції та громадами. 

IMG 4979

«Ми співпрацюємо з Асоціацією слідчих суддів України з моменту її створення, тому готові активно надавати допомогу та плідно співпрацювати в рамках нового грантового проекту, розробляючи  рекомендації щодо подальших кроків та розвитку Громадського центру правосуддя Одеської області», - підкреслила завідувач кафедри цивільного процесу Неллі Голубєва.

IMG 4986

Нагадаємо, що Громадський центр правосуддя Одеської області повинен стати новою моделлю взаємодії суспільства з судами, державними органами і суб'єктами надання правової допомоги. До реалізації проекту залучені співробітники судової системи, поліції, прокуратури, досвідчені практикуючі медіатори з європейської підготовкою, IT-фахівці, судді у відставці, органи юстиції і пробації, адвокати, юристи, науковці, представники місцевого самоврядування, громадські та благодійні організації, студенти, представники ЗМІ.

IMG 4997

Відкриття Громадського Центру правосуддя Одеської області відбудеться 14 лютого 2019 року.