Головний зміст

top photoВища рада правосуддя 12 лютого 2019 року розглянула питання про переведення восьми суддів ліквідованих апеляційних судів.

 

 

 

 

 

Вища кваліфікаційна комісія суддів України своїм рішенням рекомендувала зазначених суддів для переведення до новостворених апеляційних судів в апеляційних округах.

Пунктом 1 частини другої статті 53 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» встановлено, що суддю може бути переведено до іншого суду без його згоди у разі реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду.

Відповідно до частини третьої статті 82 цього Закону переведення судді на посаду судді до іншого суду того самого або нижчого рівня може здійснюватися без конкурсу тільки у випадках реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду, в якому такий суддя обіймає посаду судді.

Нагадаємо, що 29 грудня 2017 року Президент України підписав укази про ліквідацію, створення та реорганізацію судів в Україні.

Статтею 70 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» встановлено, що переведення судді з одного суду до іншого здійснюється Вищою радою правосуддя на підставі та в межах рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

З огляду на викладене Вища рада правосуддя ухвалила перевести суддів Харківського апеляційного адміністративного суду:

Любчич Любов Василівну,

Гуцала Михайла Ігоровича,

Донець Ліану Олексіївну,

Жигилія Сергія Павловича,

Калитку Олександра Михайловича,

Перцову Тетяну Сергіївну,

Чалого Ігоря Сергійовича

на посади суддів Другого апеляційного адміністративного суду.

Водночас Вища рада правосуддя ухвалила відкласти розгляд питання щодо переведення судді апеляційного суду Київської області Гуля В’ячеслава Володимировича на посаду судді Київського апеляційного суду.