Головний зміст

63442eee002Київський районний суд міста Одеси обрав запобіжний відносно колишнього начальника відділу торгівлі та захисту прав споживачів Іллічівської міськради, якого підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

 

 

Як встановило слідство, підозрюваний у 2015 році вимагав від фізичної особи підприємця, який мав атракціони на території парка «Приморський» у м.Іллічівськ. З метою одержання неправомірної вигоди та використовуючи свої службові повноваження, підозрюваний запевнив підприємця, що він здійснює свою діяльність з порушеннями закону.

 

Він обговорив умови отримання неправомірної вигоди, та встановив підприємцю щотижневу платню за нескладання на нього протоколу про адміністративне правопорушення та надання можливості подальшого здійснення підприємницької діяльності. Потерпілий був вимушений діяти за вказівками протягом 3 місяців, після чого злочинну діяльність держслужбовця було розкрито правоохоронцями.

Слід зазначити, що підозрюваний перебував у розшуку з 2016 по 2019 рік.

Суд  обрав відносно чоловіка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 59 діб з можливістю внесення застави у 576 тисяч гривень.