Головний зміст

european court human rights oeЦього разу огляд містить опис п’яти справ, розглянутих ЄСПЛ.

 

 

 

 

 

 

 

Черговий (сьомий) огляд містить, окрім іншого, інформацію щодо трьох справ: SANCHYSHYN v. UKRAINE, GRIGORYEV v. UKRAINE, KOROL AND OTHERS v. UKRAINE, рішеннями в яких ЄСПЛ констатував порушення Україною положень Конвенції у зв’язку з надмірною тривалістю кримінальних проваджень щодо заявників; незаконним триманням під вартою; відсутністю ефективного правового захисту; відсутністю належного медичного лікування у місцях позбавлення волі під час відбуття заявниками покарання тощо.

Окремий інтерес становить справа NEGURA AND OTHERS v. THE REPUBLIC OF MOLDOVA, рішенням в якій ЄСПЛ констатував порушення Молдовою права заявників на справедливий суд, закріпленого положеннями пункту 1 статті 6 Конвенції у зв’язку з тим, що заявники – підприємці, були позбавлені можливості захистити у судовому порядку свої права на зручний для них графік торгівлі у спорі з органами місцевої влади.

Заслуговує на увагу і справа BOGONOSOVY v. RUSSIA, в якій рішенням ЄСПЛ констатовано порушення Росією права на повагу до приватного і сімейного життя, закріпленого статтею 8 Конвенції, у зв’язку з ненаданням можливості заявникам на підтримання сімейних зв’язків з онукою, яка була всиновлена родичами.

Ознайомитись з оглядом практики ЄСПЛ можна за посиланням.