Головний зміст

5689018 березня 2019 року Київський районний суд міста Одеси оголосив вирок колишньому голові Захарівської районної державної адміністрації в Одеській області.

 

 

 

 

 

Правоохоронці встановили, що наприкінці 2016 року голова РДА незаконно виписав собі надбавки за інтенсивність праці та виконання особливо важливої роботи у розмірі 695 % від свого посадового окладу.

Чоловік три місяці отримував премію без необхідного погодження з облдержадміністрацією та привласнив 65 тисяч бюджетних коштів.

Розглянувши справу, суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, та засудив до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 3 роки.

Також суд стягнув з обвинуваченого понад 65 тисяч гривень на користь Захарівської районної державної адміністрації в Одеській області.

Зазначимо, що вирок суду не набрав законної сили.

Довідково: вказаний вирок є першим вироком в історії новостворених антикорупційних органів України з «реальним» терміном покарання.