Головний зміст

456745675756765Київський районний суд м. Одеси розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу та клопотання про відсторонення від посади відносно співробітника прокуратури, підозрюваного у зловживанні службовим становищем.

 

 

 

За версією слідства, влітку 2018 року до одного із відділків поліції в м. Одесі надійшло повідомлення про смерть пенсіонерки. По даному факту було відкрито кримінальне провадження, однак, невдовзі, воно було закрите, так як смерть жінки були природною.

Правоохоронцями був проведений огляд місця події, в ході якого були вилучені правовстановлюючі документи на квартиру. Оскільки, спадкоємців у померлої не було, за законом, нерухомість повинна була перейти у власність територіальної громади.

Скориставшись ситуацією, підозрюваний разом із невстановленими особами вирішили незаконно заволодіти вищевказаною квартирою. Так, спочатку вони підробили паспорт померлої, а потім оформили через нотаріус довіреність про право на розпорядження майном на користь третьої особи.

В подальшому вищевказана квартира була продана за понад 800 тисяч гривень.

Отже, розглянувши клопотання правоохоронців, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 12 травня. Окрім цього чоловіка відсторонили від займаної посади на той самий строк.

Зазначимо, що ухвали слідчого судді не набрали законної сили.