Головний зміст

857622 w 30013 травня 2019 року відбулося засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, під час якого проведено перевірку рівня володіння іноземними мовами та тестування на знання законодавства кандидатами на зайняття посад державної служби категорії «А» в системі правосуддя – керівника апарату Вищого антикорупційного суду.

У засіданні взяли участь головуючий Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя Суховий В.Г., члени Комісії Лукаш Т.В., Прилипко С.М., Голубицький С.С., Моніч Б.С., Стародуб О.П.

Представники Програми USAID реформування сектору юстиції «Нове правосуддя», Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні, Міжнародної організації розвитку права (IDLO) звернулися з проханням залучити їх до роботи Комісії як міжнародних експертів та розглянути можливість надання права поставити запитання кандидатам на посаду керівника апарату Вищого антикорупційного суду під час проходження співбесіди.

У перерві засідання відбулася робоча зустріч членів Комісії з представниками вказаних міжнародних організацій, під час якої було досягнуто домовленості щодо можливості подання ними до Комісії  пропозицій стосовно складання ситуаційних завдань та переліку вірогідних запитань, які можуть бути поставлені членами Комісії під час співбесіди з кандидатами 17 травня 2019 року, та виявлення ключових професійних компетенцій, якими має володіти судовий адміністратор.

Участь у перевірці рівня володіння іноземною мовою взяли 11 кандидатів: Жуков О.В., Зельдич О.М., Карпинець В.І., Климчук С.В., Крикливенко Б.В., Козій Р.Б., Король Н.П., Куценко В.Д., Літвінова О.І., Тимощук Н.М. та Ремез В.М.

Кандидати Лисенко В.В. і Радов Д.Г., які не з’явилися на засідання 13 травня 2019 року, рішенням Комісії визнані такими, що припинили участь у конкурсі.

Рівень володіння кандидатами іноземною мовою, що є однією з офіційних мов Ради Європи, перевірили експерти Української школи урядування Шульга В.В. та Шульга Л.П.

Так, за результатами цієї перевірки кандидати Крикливенко Богдан Володимирович, Козій Роман Богданович, Король Наталя Петрівна та Тимощук Наталія Михайлівна вважаються такими, що підтвердили відповідний рівень володіння іноземною мовою.

Документи кандидата Козія Р.Б. були визнані такими, що не відповідають умовам проведення конкурсу.

Пройшли етап тестування на знання законодавства та 17 травня 2019 року продовжать участь у конкурсі на зайняття посади керівника апарату Вищого антикорупційного суду кандидати Король Наталія Петрівна, Крикливенко Богдан Володимирович та Тимощук Наталія Михайлівна.

17 травня 2019 року о 10:00 відбудеться розв’язання ситуаційних завдань для кандидатів на зайняття вакантних посад державної служби категорії «А» в системі правосуддя – керівника апарату Вищого антикорупційного суду.

Завершальним етапом конкурсу буде співбесіда з кандидатами, що відбудеться 17 травня 2019 року о 13:00.

Розгляд пропозицій комітету з дисциплінарних проваджень щодо державних службовців, які займають посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя, щодо порушення дисциплінарних проваджень стосовно Голови Державної судової адміністрації України Холоднюка З.В. та заступника Голови Державної судової адміністрації України Гізатуліної Л.В. Комісією відкладено на 17 травня 2019 року.

Протокол засідання Комісії від 13 травня 2019 року та відеозапис проведення перевірки володіння іноземною мовою і тестування буде оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя.