Головний зміст

znakНа засіданні Вищої ради правосуддя 14 травня 2019 року розглянуто питання про припинення відставки суддів у зв’язку з повторним призначенням на посади: Святської Олени Володимирівни, Булейко Ольги Леонідівни, Гусака Миколи Борисовича, Желєзного Ігоря Вікторовича, Осіяна Олексія Миколайовича.

 

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха поінформував, що до Вищої ради правосуддя надійшла копія Указу Президента України від 7 травня 2019 року № 195/2019 про призначення, зокрема, вказаних суддів на посади суддів Верховного Суду.

Відповідно до статті 145 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» однією з підстав для припинення відставки судді є повторне призначення його на посаду. Рішення про припинення відставки судді приймається Вищою радою правосуддя.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила припинити відставку:

Святської Олени Володимирівни та Булейко Ольги Леонідівни – у зв’язку з призначенням їх на посади суддів Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду;

Гусака Миколи Борисовича та Желєзного Ігоря Вікторовича – у зв’язку з призначенням їх на посади суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду;

Осіяна Олексія Миколайовича – у зв’язку з призначенням його на посаду судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду.

Копії рішень направити до Пенсійного фонду України, який забезпечує виплату щомісячного грошового утримання судді у відставці.