Головний зміст

901167 w 300Суддів та працівників апарату Верховного Суду України пропонують перевести до ВС за певних умов. І тим самим зняти питання щодо безперервності здійснення правосуддя найвищим судовим органом.

 

 

 

 

Згідно із проектом «Про внесення змін до розділу XII «Прикінцеві та перехідні» положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (№10286) працівників апарату ВСУ переведуть до ВС без конкурсу.

Натомість суддям ВСУ доведеться пройти процедуру кваліфікаційного оцінювання, якщо вони не пройшли за рейтингом. Утім, у ВС залишилося 4 вакансії, що ускладнює працевлаштування цих суддів.

Містить проект і пропозицію прибрати із «Перехідних положень» закону дискримінаційні норми стосовно визначення посадових окладів з огляду на проходження кваліфоцінювання. Тобто всі судді будуть отримувати однакову, підвищену винагороду, не очікуючи, доки Вища кваліфікаційна комісія суддів спроможеться завершити процедуру.

Аналогічно прибирається умова щодо визначення розміру довічного грошового утримання з огляду на проходження кваліфоцінювання.

Джерело: Закон і Бізнес