Головний зміст

KKI 017693 00648 1 t218 161646На офіційному сайті Вищої ради правосуддя оприлюднено текст рішення від 4 червня 2019 року № 1536/0/15-19 «Про затвердження Змін до Порядку проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони».

 

 

 

Вища рада правосуддя 4 червня 2019 року розглянула питання про внесення змін до Порядку проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко поінформував, що до Вищої ради правосуддя надійшло звернення Голови Служби судової охорони від 14 травня 2019 року з пропозиціями щодо внесення змін до Порядку проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 30 жовтня 2018 року № 3308/0/15-18.

«Пропозиція мотивована тим, що запропоновані зміни допоможуть оперативно й ефективно проводити конкурси на заміщення вакантних посад співробітників Служби судової охорони у територіальних підрозділах»,– зазначив Андрій Овсієнко.  

Зокрема, внесеними змінами встановлено, що для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад співробітників територіальних підрозділів ССО Державною судовою адміністрацією України утворюються конкурсні комісії у відповідних територіальних управліннях Державної судової адміністрації України.

Голова Державної судової адміністрації України, начальник територіального управління Державної судової адміністрації України за поданням Голови ССО або начальника територіального управління ССО відповідно визначає із числа працівників підрозділів роботи з персоналом ССО, територіального управління ССО особу, яка буде виконувати функції адміністратора відповідної Комісії, конкурсної комісії під час проведення конкурсного відбору співробітників ССО.

Служба управління персоналом Державної судової адміністрації України веде облік та реєструє документи для участі у конкурсі, подані кандидатами на посади Голови ССО, його заступників.

Підрозділи роботи з персоналом центрального органу управління ССО, територіальних управлінь ССО відповідно ведуть облік та реєструють документи для участі у конкурсі, подані кандидатами на інші посади співробітників ССО.

Також визначено, що рівень фізичної підготовки, зазначений в оголошенні про проведення конкурсу, перевіряється представниками центрального органу управління ССО або територіальних управлінь ССО відповідно на об’єктах спортивної інфраструктури із забезпеченням належних санітарно-гігієнічних умов, в присутності медичних працівників. Результати перевірки передаються конкурсній комісії. Вимоги щодо рівня фізичної підготовки для кандидатів на посади співробітників ССО встановлюються Головою ССО.