Головний зміст

IMG 1399Сьогодні на базі Київського районного суду міста Одеси кафедрою цивільного процесу разом із факультетом цивільної та господарської юстиції НУ «Одеська юридична академія» продовжили втілювати проект «Зустрінемось у суді».

 

 

 

Судді із задоволенням допомагають підліткам отримати практичний досвід, адже на відміну від реальних судових засідань, де діти лише спостерігають за перебігом подій, в модельному судовому засіданні вони самостійно створюють спірну ситуацію та виступають у ролі суддів, секретарів судового засідання, сторін та їх представників.

IMG 1383

З вітальним словом до відвідувачів суду звернулися голова Київського районного суду м. Одеси Сергій Чванкін, декан факультету цивільної та господарської юстиції Денис Колодін та судді – Оксана Куриленко, Володимир Петренко та Олена Коваленко.

IMG 1291

Сергій Анатолійович акцентував увагу на тому, що новий проект «Зустрінемось у суді» є дуже актуальним і дарує можливість удосконалити практичні навички, відчути себе справжнім суддею або адвокатом, а також навчитись виступати з промовами, беручи участь у судових дебатах.

IMG 1381

Модельне засідання в рамках проекту стосувалося актуальної на сьогодні категорії справ, а саме – позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів. 

IMG 1390

Судді допомогли учасникам сформувати більш цілісне уявлення про цивільно-процесуальну форму розгляду справ, функції судді, судового розпорядника, секретаря судового засідання у судовому процесі, а також розповіли про взаємодію судді зі ЗМІ та громадськістю.

IMG 1397